Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Ετοιμάζουμε τις ντουλάπες μας για το χειμώνα


Και αφού το φθινόπωρο έκανε επιτέλους την εμφάνισή του είναι καιρός τώρα να τακτοποιήσουμε κι εμείς τις ντουλάπες μας.

  • Ξεκαθαρίζουμε όσα ρούχα δεν χρειαζόμαστε, που σημαίνει : ότι δεν έχουμε φορέσει τα τελευταία τουλάχιστον 3 χρόνια, ρούχα που μας στενεύουν, φθαρμένα βαμβακερά τα κάνουμε ξεσκονόπανα.  Ρούχα από ακριβά υφάσματα όπως μετάξι, μπορείτε να τα μεταποιήσετε και να τους δώσετε άλλη μορφή (π.χ. μαντήλια ή φουλάρια) ή ακόμα και να φτιάξετε κάτι για το σπίτι, όπως καλύμματα μαξιλαριών (δες πως από την martha stewart silk scarf pillows).  Τα υπόλοιπα τα χαρίζουμε σε φίλους μας ή στα μικρά μας ανιψάκια, ξαδερφάκια, δίνουμε σε  φιλανθρωπικές οργανώσεις ή ακόμα και σε second hand μαγαζιά (δες vintage θησαυροί στην Αθήνα).
  • Καθαρίζουμε καλά τα ράφια, τα συρτάρια, πετάμε τα παλιά αντισκοριακά και αντικαθιστούμε τις φθαρμένες κρεμάστρες.
  • Χωρίζουμε τα ρούχα μας σε κατηγορίες ανά είδος, ανά χρώμα, δουλειάς, βραδυνά, ώστε να μη τρώμε χρόνο ψάχνοντας όταν θέλουμε να ντυθούμε.
  • Χρησιμοποιούμε διαχωριστικά ραφιών, κουτιά, καλάθια, θήκες, άγκιστρα για να βολέψουμε τα παπούτσια και τα αξεσουάρ μας.  Αν η ντουλάπα μας είναι μεγάλη, τότε μπορούμε να ενσωματώσουμε μία συρταριέρα ή ακόμα και ράφια στο πάνω ή στο κάτω μέρος της.  Μπορούμε ακόμα να την ανανεώσουμε βάφοντας το εσωτερικό της σε κάποιο έντονο χρώμα.   
  • Αποφεύγουμε τα χημικά σκοροκτόνα.  Αγοράζουμε χύμα αποξηραμένη λεβάντα, γεμίζουμε πουγκάκια από μπομπονιέρες και τα κρεμάμε στη ντουλάπα. Το μαύρο πιπέρι σε κόκκους ενδείκνυται για την προστασία των γουναρικών από το σκόρο όταν τοποθετείται μέσα στις τσέπες.  Επίσης, καλή ιδέα για αρωματικά είναι και τα κοινά αρωματικά σαπούνια. Αγοράστε τα αγαπημένα σας, βάλτε τα σε πουγκάκια, παραχώστε τα στη ντουλάπα ή στα συρτάρια κι εκείνα θα κάνουν τη δουλειά τους.
Και μερικές πολύ πρακτικές ιδέες που μπορείτε να προσαρμόσετε στις ντουλάπες σας




























The Order Obsessed blog, BHG, apartment therapy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου