Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

Κηπούρικη με παχύφυτα

Και αφού πήρες μερικές ιδέες για το πως να διακοσμήσεις το μπαλκόνι σου πάμε τώρα και στο πως μπορείς να φυτέψεις το μπαλκόνι σου. 
Ναι ξέρω δεν το 'χεις! Ούτε χρόνο για ποτίσματα και φροντίδες έχεις, γιατί λείπεις πολύ από το σπίτι, ή όταν σου φέρνουν ένα φυτό καταφέρνεις πάντα και το ξεραίνεις ή δεν έχεις τα χρήματα να διαθέσεις για φυτά, μερικά από τα οποία ομολογουμένως κοστίζουν ακριβά.
Γι' αυτό το λόγο υπάρχουν τα παχύφυτα ή κακτοειδή, πέσ' τα όπως θες.





Εκτός από μεγάλη ποικιλία, σε σχέδια και χρώματα (θα τα βρείς εκτός από πράσινα, σε κόκκινα, μωβ, καφέ, μπεζ, τα περισσότερα από αυτά δίνουν και άνθη), έχουν ένα σωρό πλεονεκτήματα.  Ελάχιστο πότισμα (1 με 2 φορές το μήνα το χειμώνα, 1 με 2 φορές την εβδομάδα το καλοκαίρι - και να ξεχάσεις και κανένα πότισμα δεν θα σου το κρατήσουν μανιάτικο), δεν κινδυνεύουν ιδιαίτερα από ασθένειες, δίνουν minimal (oh yes!) αισθητική στο μπαλκόνι, δεν κοστίζουν πολύ αφού μπορείς να κόψεις ένα κλαδάκι ή φύλλο από όποιο παχύφυτο δεις σε φιλικό σπίτι και να το φυτέψεις απλώς παραχώνοντάς το στο χώμα και επίσης χρειάζονται λίγο χώμα, φυτεύονται σε οποιοδήποτε δοχείο, γλάστρα, ζαρντινιέρα, τενεκέ ακόμα και σ' ένα ποτήρι.
Επίσης ενδείκνυνται για φοβερές συνθέσεις αλλά δείχνουν υπέροχα και μόνα τους.

















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου